Categorieën
Geen categorie

Tamara

Succesverhaal Tamara

Mijn naam is Tamara, ben 49 jaar oud, en moeder van 3 kinderen. Ik heb een druk leven, mede omdat ik mantelzorger ben van 4 familieleden. Steeds meer heb ik mezelf weggecijferd, waardoor ik geen tijd meer nam om te letten op mijn voeding en mijn gezondheid. Zo kwam het vaak voor dat ik aan het end van de dag niet meer wist wat ik die dag achteloos naar binnen had gewerkt… meestal voedingsmiddelen die snel mijn bloedsuiker verhoogde, zodat ik snel weer verder kon. Toen ik eind vorig jaar ernstig ziek werd, een heftige beeninfectie door een slechte weerstand, wist ik dat er iets moest gebeuren.

Ik ben in begeleiding gegaan bij Dunja en stap voor stap heeft dat mijn leven veranderd. Ik heb er veel geleerd: tijd nemen om op tijd te eten en vooral ook te drinken. Veel meer variatie brengen in het eten.

Ik heb heerlijke recepten gekregen van Dunja. Ik leerde koken ZONDER suikerrijke kant en klaar sauzen. Niet echt veel meer werk, maar gezonder en vooral lekkerder. Het hele gezin genoot hiervan mee. Ik heb nu kookinspiratie voor mijn hele leven want ik heb een hele ordner vol met lekkere en makkelijke recepten. Ik leerde keuzes maken, iets lekkers mag best… maar en, en, en…. resulteert in teveel. Ook neem ik meer tijd voor mezelf… een wandeling maken of sporten, i.p.v. alleen maar zorgen voor de ander of voor het huishouden.

Begeleiding bij Dunja was voor mij best duur…. maar wat ik ervoor terug heb gekregen is zo waardevol, dat dit niet in geld is uit te drukken. De kans om gezond oud te worden is nu een stuk groter. Ik ben in 11 maanden tijd bijna 20 kilo afgevallen en ik voel me echt super goed!!

Gezonde voeding en drinken is nu een zodanige gewoonte geworden dat ik meteen merk als ik genoeg of te weinig heb gegeten. Deze gewoonte zal samen met het sporten en bewegen zal ervoor zorgen dat ik langzaamaan steeds verder richting mijn ideale gewicht ga. Ik ben er nog niet, maar het fundament is gelegd, waar ik zelf verder mee kan.

Bedankt Dunja, dat je me hebt gesteund, ook op de momenten waarop het even wat minder ging. Hierdoor hield ik het vertrouwen dat het goed komt en leerde ik op de juiste weg verder te gaan. Ik herken nu de momenten en de redenen waarom mijn lichaam soms heel even “ho” zegt tegen het afvallen. Niet in paniek raken en mijn lijf de tijd gunnen… en dan komt het uiteindelijk goed.

Dus degene die dit leest en twijfelt over begeleiding… meld je aan. Je bent het waard om je gezondheid te verbeteren… Als ik het kan ,kan jij het ook.

* I.v.m. privacy zijn er bij dit succesverhaal geen foto’s geplaatst.